Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Producten
  Filters
  Voorkeuren
  Zoek

  Zaterdag 12 en zondag 13 september MTN-Lapidari-Weekend!

   

  MTN-weekend

   

  Zaterdag 12 en zondag 13 september 2020 

   

  organiseert MTN-Giethoorn  de 19e editie van het

   

  MTN-LAPIDARI-WEEKEND!
  De Open-Huis-Show!
  10:00-17:00 uur

  Ons team staat klaar om u te ontvangen

   

  Een gezellige huisshow voor hobbyslijpers, verzamelaars en liefhebbers van edelstenen. Ieder jaar weer probeert MTN-Giethoorn mensen te interesseren voor alle facetten van edelstenen, kistallen en hun mogelijkheden. Tijdens dit weekend zijn er demonstraties op het gebied van edelsteen bewerking, fossielen prepareren en nog veel meer. Ook krijgt u de gelegenheid om zelf achter een slijpmachine plaats te nemen en onder deskundige begeleiding kennis te maken met de fascinerende wereld van het edelsteen slijpen.
  Aanbiedingen te over op gebied van edelstenen en kristallen, apparatuur en sieraden.

  U wordt ontvangen met een kopje koffie/thee in een gezellige, muzikale ambiance, de reuk en de smaak van vers gebakken 'Gieterse Knieperties'..
  Laat u verrassen, ons team zal u niet teleurstellen.
  Iedereen is welkom en de toegang is uiteraard vrij.

  Graag tot ziens in Giethoorn!

  Wat u zoal kunt verwachten?

     

  Verenigingen die zich presenteren met allerhande activiteiten met betrekking tot het zoeken, vinden, verzamelen en bewerken van edelstenen en kristallen.

  *Onder Andere: Vereniging KRISTAL uit Groningen('live' aanwezig!)

  Verenigingen die al tientallen jaren actief zijn om mensen te bewegen stenen te verzamelen en te bewerken in de meest uitgebreide betekenis. Er worden in clubverband excursies georganiseerd naar vindplaatsen van mineralen en gesteenten om zelf te zoeken; er worden cursussen gegeven om stenen te bewerken en zels edelsmeden komt aan de orde. 

  Een bijzonder aspect is de 'micro kosmos', een wereld die geheel aan ons voorbij gaat maar altijd en bijna overal aanwezig is. ZAND!
  Zand bestaat uit zeer kleine stukjes steen, zandkorrels, die in grootte variëren tussen 63 micrometer en 2 millimeter. Familie Boerrigter is aanwezig om hun passie en kennis van zand te delen met de bezoekers. 
   
               

  Klaas de Haan is weer aanwezig met zijn kennis over het prepareren van fossielen. Kijk hoe hij hiermee bezig is in de praktijk. Klaas is al vele jaren expert in het preparen van fossielen en heeft voor iedereen zijn verhaal klaar, gedegen kennis, tips voor beginners en gevorderden.


     

  Zelf uw edelstenen slijpen en polijsten.
  Het kan dit weekend bij MTN-Giethoorn. Ervaren slijpers proberen hun kennis aan u over te brengen in de praktijk. U kunt plaats nemen achter de Lortone Slijpmachine om zelf de steen te slijpen en te polijsten. Ook de jeugd kan dit doen. Oftewel voor jong en wat ouder.
  De slijpmeesters geven advies en laten u zelf ervaren hoe fascinerend deze bezigheid is.

  De richtlijnen van het RIVM leggen wat beperkingen op die wij proberen op te vangen door 'tijdsloten' te hanteren met betrekking tot het zelf slijpen. Binnenkort is er de mogelijkheid om te reserveren. 

    

    

  Coinstowear.com

  Bijzondere sieraden

  Georgette van Aart
  laat u fantastische sieraden zien die zij vervaardigd van oude munten. Fraaie ringen en hangers zijn te bezichtigen en Georgette zal u hierover alles  vertellen.

   

   coinstowear

   

  coinstowear        

  LAPIDARI - Mini Expositie en beleving.
  Het is dit jaar LAPIDARI bij uitstek.

  Tijdens het Lapidari-weekend geeft MTN-Giethoorn aandacht aan 'Lapidary' (Een Engelse term, vrij vertaald dus Lapidari).
  Uiteraard is er tijdens dit weekend al veel bedrijvigheid in 'Lapidari' maar er wordt ook wat extra aandacht aan besteed door middel van een expositie van heel veel edel- en siersteensoorten in ruwe, half bewerkt, bewerkte vorm. En ook nog in zilver gezette vorm als sieraad.

  Vele bekende maar net zoveel onbekende maar fraaie edelsteensoorten zullen te zien zijn.
  Vaak 'gewone' stenen, waar men een trap tegen aan zou geven, krijgen als ze geslepen en gepolijst zijn een fantastische tekening in kleur en structuur.

   

           

   Verder zijn er aanbiedingen op het gebied van Loepen & Microscopen; gebruikte en demo-apparatuur; ruwe edelstenen en kristallen en meer.

  Het volledige programma voor september 2020 is nog niet bekend, houdt dus deze site in de gaten voor aanvullende extra's.

  Dit alles onder voorbehoud van de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus Covid-19.