Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Producten
  Filters
  Voorkeuren
  Zoek

  Topaas Smokey-Pink Pakistan

  Topaz, Topaas

  TOPAAS SMOKEY-PINK  PAKISTAN

  Heldere, transparante kwaliteit Topaas met een vleugje roze-rook kleur.
  Geschikt voor de facet- en cabochonslijper.
  De naam Topaas is waarschijnlijk genoemd naar een oude vindplaats op het eiland Zebirger in de Rode Zee, dat vroeger Topazos werd genoemd.
  Topaas kan vele kleuren hebben; roze, goudgeel, blauw, rook, oranje maar ook helder, transparant.

  Topaas heeft een Hardheid van 8, SG 3,49/3,57
  Chemie: Fluorhoudend Aluminiumsilicaat ( Al2{(F,OH)2lSiO4] )
  Slijpers: Topaas is gevoelig voor zwavelzuur en is erg splijtgevoelig. Ook oppassen met het zetten van geslepen stenen in sieraden.

  Wat zeggen de edelsteentherapeuten over deze steen:
  "Topaas
  is een zonnige steen die op een rustige manier geestelijke en spirituele ontwikkeling stimuleert. De steen kan helpen je eigen weg te vinden door te vertrouwen op je eigen innerlijke bron van kennis en wijsheid. Het zou helpen je doelen te stellen en om die doelen te bereiken. De steen bevordert empathie, openheid, eerlijkheid, en vreugde. Het brengt de energiebanen in balans en stimuleert de creativiteit. Topaas brengt spijsvertering en stofwisseling in evenwicht en versterkt de zenuwen."

  MTN-Giethoorn heeft een kleine voorraad van deze edelstenen. De Smokey-Pink Topaas uit Pakistan; (licht-)blauwe Topaas uit Brazilië; Goud-Topaas kristallen uit Brazilië en heldere Topaas uit Nigeria.  Wilt u meer zien dan deze site toont, kom dan eens een kijkje nemen in onze winkel in Giethoorn. Wel eerst even contact opnemen of wij aanwezig zijn. Op verzoek kunnen wij ook materiaal meenemen naar een edelstenen/mineralenbeurs.

  Topaas Smokey-Pink Pakistan