Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Producten
  Filters
  Voorkeuren
  Zoek

  Lortone Lapidary Equipment.

  maandag 8 april 2024

  Geen faillissement maar gewoon gestopt. Allerlei redenen hebben bijgedragen tot dit besluit. Om een paar te noemen: steeds moeilijker om personeel te krijgen en te houden; leeftijd en gezondheid eigenaren; veranderende wereld in de logistiek; toeleveranciers steeds wispelturiger met levertermijnen.
  Wij, MTN-Giethoorn betreuren dit besluit maar begrijpen het wel. Al sinds eind jaren '70 vorige eeuw was Lortone hèt steenbewerkingsmachinemerk uit de Verenigde Staten dat verkocht werd in Giethoorn. De laatste 25 jaar was MTN-Giethoorn LORTONE distribiteur van Europa. En nog steeds. Zendingen vanaf de Kanaaldijk in Giethoorn naar vele Landen in Europa maar ook daarbuiten (Zelfs Canada).

  Lortone zelf is druk in onderhandeling met een derde partij om de productie van Lortone-apparatuur door te laten gaan. Op dit moment, wij spreken eind mei 2024, zijn de 'herenakkoorden' gesloten.
  De Lortone machine produktie wordt overgenomen. En de nieuwe fabrikant heeft de intentie op de zelfde voet verder te gaan met MTN-Giethoorn.
  Hoe, wie, wat waar en wanneer gaat de komende weken bekend worden. Binnenkort is MTN-Giethoorn in de Verenigde Staten voor gesprekken met de oude en nieuwe fabrikant.
  De produktie zal deze zomer weer aanvangen.

  Voorlopig heeft MTN-Giethoorn voorradig:
  Tumblers: modellen 3A, 33B, 45C, QT6, QT12, QT66 en de C40-c.

  Verder:

  Trimzaag RR-6J vanaf mei 2024!
  -€ 799,00 Gemonteerd met zaagblad op een metalen basisplaat.
    Geleverd met koelmiddel.  Zaagklaar!

  -Mini zaag-slijp-polijstcombi RR-T6 2e week juni 2024
  -Lortone trimzaag model TS-10 compleet 3e week juni 2024
  -Lortone Slijppolijstunit Model BA66-compleet (diverse uitvoeringen) 3e week juni 2024