Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Producten
  Filters
  Voorkeuren
  Zoek

  Jaspis

  Jaspis komt voor in vele soorten en kleuren. Ook daarom zijn er veel verschillende namen die allemaal naar deze Jaspis soorten verwijzen. Vaak rekent men Jaspis tot de Chalcedonen, maar ook vanwege de korrelige structuur tot een zelfstandige groep binnen de Kwartsfamilie. De naam komt uit het Grieks en betekent zoveel als 'gespikkelde steen'. Jaspis bestaat soms wel uit 20% 'vreemde' mineralen. Om een paar soorten en namen te noemen:
  Landschapsjaspis (Picture Jasper, Landscape Jasper): "Wild Horse Picture -' , 'Cripple Creek -', 'Owyhee Mountain Dendritic -', 'Silex', 'Mokaïet', 'Dalmatier -', 'Royal Imperial -' en veel meer.

  Specificaties:
  -Kleur: Alle kleuren en combinaties mogelijk, gestreept of gevlekt.
  -Streepkleur: wit, geel, bruin of rood
  -Hardheid: 6,5 tot 7
  -Chemie: SiO2, Siliciumdioxide
  -Soortelijk gewicht: 2,58/2,91

  Toegeschreven eigenschappen (Esotherie, Astrologie, homeopathie):
  De oude Egyptenaren en Grieken gebruikten jaspis al om de seksualiteit te versterken en om een spoedige zwangerschap te bereiken.
  Bij de indianen werkte de gele jaspis als regensteen.
  Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan jaspis toegekend, zoals stressvermindering, gewichtsverlies, bestrijding van maagklachten en verhelpen van leverproblemen. Jaspis hoort volgens diverse literaire bronnen bij de sterrenbeelden Ram, Maagd, Kreeft en Schorpioen.

  Toon als Tabel Lijst
  Sorteren op

  Dendriet Landschaps Jaspis

  Vanaf € 19,00
  Dendriet Landschapsjaspis plakken uit China

  Ruwe Edelstenen uit Madagascar

  € 12,00
  Fraaie brokken Polychroom Jaspis, Roze Kwarts, Groene Opaal, Rode Jaspis, Hematiet in Kwarts en Labradoriet uit Madagascar. Levering per brok/stuk.

  Crayola Jaspis, Nevada

  € 89,00
  Fraaie schijf, ongepolijst, Crayola Jaspis uit Nevada, USA.

  Jaspis